Langs de zijlijn

Zijn je kinderen oud genoeg om zelfstandig te zwemmen en spelen in het zwembad? En is toezicht houden voor jou als ouder eigenlijk niet meer nodig? Dan kan een dag langs de zijlijn best lang duren als je zelf niet zo’n waterrat bent. Met onderstaande tips wordt een dag aan de zijlijn van het zwembad toch heel aangenaam!

Iets te lezen

De krant, een tijdschrift of misschien wel een spannend boek. Iets te lezen is altijd een fijne tijdverdrijver! Veel mini supermarkten en/of recepties van vakantieparken en campings hebben een assortiment recente kranten en tijdschriften in de aanbieding. De wat uitgebreidere winkeltjes bieden soms ook boeken aan. Geen probleem dus als je vergeten bent om van thuis iets te lezen mee te brengen!

Denksport

Laat die hersens maar kraken! Een woordzoeker, sudoku of Zweedse puzzel? In sommige kranten staat elke dag een kleine puzzel, in andere kranten heeft de weekendbijlage een grote pagina met diverse puzzels. Natuurlijk zijn er ook de losse puzzelboekjes te koop met daarin een variatie aan gemakkelijke en moeilijkere puzzels en vraagstukken.

Dagjes uit plannen

Is er WiFi bij het zwembad? Neem dan een mobiele telefoon of tablet mee om voor de komende dagen leuke uitstapjes op te zoeken en te plannen! Geen WiFi of laat je de apparaten liever thuis? Bij de receptie van het park zijn vaak allerlei folders te vinden. Neem een er een aantal mee en verdiep je bij het zwembad in de vele leuke uitjes die de omgeving kent!

En verder… lekker relaxen!

De zijlijn van het zwembad is natuurlijk niet alleen maar om te wachten. Je kunt de tijd ook gebruiken om zelf gewoon lekker te relaxen! Neem wat geld mee voor een kopje koffie of andere versnaperingen en roep af en toe het gezin bijeen om gezellig samen wat te eten of drinken. Spreid je handdoek uit over een fijne stoel of ligbed, of zoek een heerlijke plaats in de ligweide als het mooi weer is. Tot slot kan ook een luisterboek of wat muziek heel fijn zijn, dus vergeet geen oordopjes of een koptelefoon mee te nemen!