Waar moet een zwembad aan voldoen?

Het zwembad is kleiner dan gedacht of je bent de verplichte zwembandjes voor je kind vergeten. Herken je dit? Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om je goed inlezen over het zwembad, de bijbehorende faciliteiten en regels. Waar moet je allemaal op letten bij een zwembad?

Veiligheid en hygiëne staan natuurlijk bovenaan de lijst. Uiteraard kun je qua hygiëne vaak niet voorspellen hoe het er aan toe is, wel kun je reviews en recensies lezen van andere gasten. Heb je zelf een nare of juist zeer positieve ervaring met een zwembad op de camping? Laat een review achter en informeer toekomstige badgasten. De veiligheidsnorm is natuurlijk het belangrijkste waar een zwembad aan moet voldoen. Bij zowel buiten- als binnenzwembaden is het belangrijk dat er een badmeester, -juf of toezichthouder aanwezig is. Dit is niet alleen van belang voor de aanwezig kinderen maar ook voor jezelf. Naast toezicht is het ook belangrijk dat er een EHBO-doos en -voorzieningen aanwezig zijn. Voor beginnende zwemmers is het verstandig om te controleren wat de minimale en maximale diepte is van het zwembad.

Ga je met jonge kinderen of een baby op vakantie? Dan zijn er nog andere dingen waar je rekening mee kunt houden voor je de bestemming kiest. Het is handig om te weten of er een kleuter- of peuterbad aanwezig is in het zwembad. Niet alleen zijn deze vaak ondiep en veilig voor kinderen om in te spelen zonder zwemdiploma, ook is het water van deze baden vaak een aantal graden warmer. In sommige zwembaden is het dragen van zwembandjes ook in kleuter- en peuterbaden verplicht, dus neem voor de zekerheid altijd goed passende zwembadjes mee. De meeste binnenzwembaden beschikken over kleedhokjes speciaal voor baby’s. Hier is ruimte om je baby te verschonen. Sommige zwembaden beschikken ook over babybadjes waar je je baby kunt afspoelen en wassen na het zwemmen. Staat er niet op de website aangegeven of het zwembad deze heeft? Dan kun je voor de zekerheid altijd even bellen!

Uiteraard zijn er ook leuke dingen waar je van tevoren naar kunt kijken. Soms heeft een zwembad een glijbaan of andere faciliteiten zoals een whirlpool, Turks stoombad of een waterspeeltuin. Bekijk de Ardoer campings met zwembad om te ontdekken over welke faciliteiten de zwembaden op verschillende campings beschikken. Veel zwemplezier!