Waterpret

Waterpret

Niet altijd is er een groot zwembad aanwezig op je vakantiebestemming of in de buurt hiervan. En als jij – of de kinderen – dan toch lekker wil genieten van wat verkoeling, zijn er gelukkig nog genoeg alternatieven!

Een opblaaszwembad
Opblaaszwembaden bestaan in allerlei formaten en in vele prijsklasses. Een eenvoudig kinderbadje heb je al snel voor een paar euro. Plaats het zwembadje in het gras of een plaid op de stenen voordat je het zwembadje plaatst – scherpe stenen kunnen de bodem sneller beschadigen! Let er bij kleine kinderen op dat het water niet te koud is en dat je het badje niet te vol doet. Te koud water kun je voorkomen door het badje tijdig op te zetten op een zonnige plaats of door enkele emmers heet water aan het koude water toe te voegen. Voor extra spetterplezier kun je het zwembad nog aanvullen met kleine opblaasartikelen zoals een strandbal en ander waterspeelgoed. Ook badeendjes maken het gezellig in het zwembad!

Watergevecht
Stoere jongens en meiden zullen het zich vast herinneren: het watergevecht bij warm weer! Vul een voorraadje waterballonnen en houd alle waterpistolen in de aanslag! Spreek van te voren goed af dat niet zomaar iedereen natgemaakt mag worden en dat de geknapte waterballonnen opgeruimd worden.

Waterspelletjes
Met water zijn genoeg leuke spelletjes te verzinnen! Wat dacht je van flessenvoetbal, waarbij elke deelnemer zijn met water gevulde flessen moet beschermen tegen het omvallen? Ook schilderen met water is populair! Vul een bakje of emmer met water, neem kwasten of borstels en teken op de stoep of schutting een mooi kunstwerk! Nog meer creatieve spelletjes? Vouw bootjes van oude tijdschriften of gekleurd papier. Leg de bootjes naast elkaar in het water en laat ze varen door met een rietje de boot vooruit te blazen!
En in plaats van elkaar te bekogelen met waterballonnen, kun je er ook een spel van maken! Neem een aantal emmers, teilen of bakken en plaats deze een beetje uit elkaar. Elke emmer krijgt een eigen puntenaantal. Trek een streep (bijvoorbeeld met stoepkrijt) vanaf waar elke deelnemer een afgesproken aantal waterballonnen mag gooien. Wie het meeste punten scoort, heeft gewonnen!